MeetCendris

De beste eerste indruk

1/1/2019

Mens

Ze zeggen dat je maar één kans krijgt voor een goede eerste indruk. Dat nemen wij maar al te serieus en dus organiseren we speciale dagen waarbij we proberen mensen op een unieke manier aan Cendris voor te stellen. Bij MeetCendris kan iedereen die nieuwsgierig is een dagje bij ons komen kijken. We laten dan zien hoe het werken bij ons eruit ziet, vertellen over de ins en outs van klantcontact en wat ons onderscheidt van de belfabrieken. Wie echt enthousiast is kan diezelfde dag nog solliciteren en met een baan naar huis gaan! Laat ons je vertellen over MeetCendris.

  • Heading

  • Heading

  • Heading

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

  • Heading

  • Heading

  • Heading

Uitdaging

Met het oog op de krappe arbeidsmarkt is en blijft het een uitdaging om voldoende geschikte kandidaten te werven. Een contactcenter is niet direct de droombaan van de meeste mensen, daarom zoeken we naar mogelijkheden om op een laagdrempelige manier mensen kennis te laten maken met Cendris en klantcontact in het algemeen. We willen hierin het eerlijke verhaal vertellen én mensen enthousiasmeren. MeetCendris is een hele mooie manier om te laten zien hoe het werken bij Cendris is. Geen brochures, geen Photoshop, maar de echte werkelijkheid.

aanpak

Het afgelopen jaar zijn er op al onze locaties MeetCendris-sessies georganiseerd. Deze werden aangekondigd via social media, op onze werken-bij-site, via uitzendbureaus, de gemeente of het UWV. Geïnteresseerden konden zich vervolgens aanmelden bij team Recruitment. Tijdens MeetCendris kunnen kandidaten een kijkje in de keuken van Cendris nemen. Ze worden verwelkomd met een kop koffie of een glaasje fris, een gezellig praatje en een muziekje voor de sfeer. Het programma bestaat uit een interactieve presentatie, een workshop over bijvoorbeeld communicatie en meekijken in de praktijk. De kandidaten krijgen uitgebreid de mogelijkheid om mee te luisteren op de werkvloer om een gevoel te krijgen bij wat het vak inhoudt. We sluiten de sessie af met een grappige quiz over Cendris en de wereld van klantcontact. Het allermooiste: de mensen die waanzinnig enthousiast zijn krijgen de kans diezelfde dag nog een baan bij Cendris te scoren! We worden blij van gedreven mensen dus enthousiaste kandidaten willen we graag aan ons binden. Als de klik er is en de kandidaat laat zien over de juiste vaardigheden te beschikken, kan zoiets heel snel gaan. Het is heel gaaf om iemand die ’s ochtends als een vreemde binnenkomt ’s middags naar huis te zien gaan als collega.

Resultaat

In 2019 hebben er 10 MeetCendris-sessies plaatsgevonden op 4 locaties. We hebben kennis gemaakt met ongeveer 150 geïnteresseerde kandidaten. Daarvan was er een match met 30 kandidaten, die onze nieuwe collega’s zijn geworden. Het hele team van Recruitment heeft zich samen met de operatie en de gastvrouwen / heren hiervoor ingezet. Trainers gaven workshops en teammanagers maakten het mogelijk dat kandidaten mee konden luisteren op de werkvloer. Extern hebben UWV’s, de gemeenten en de uitzendbureaus MeetCendris gepromoot. We hebben veel positieve reacties gekregen op de MeetCendrissen. Zo waren de deelnemers verrast over het laagdrempelige karakter van Cendris, werden ze enthousiast van de klantgerichte service die Cendris biedt en gaf de grote variëteit aan functies en de doorgroeimogelijkheden binnen Cendris iedereen een goed beeld van het werken bij Cendris.

10+

Sessies

150+

Deelnemers

30+

Aangenomen

Wie?!

Melda

Recruitment coördinator

Dagmar

Manager recruitment

Inge

Recruitment coördinator

Jonna

Recruitment assistent