Cendris Coins

Een uniek incentive-programma

1/11/2018

Homepage (niet gebruiken voor blogs)

Wij waarderen de inzet van onze mensen en willen ze graag belonen voor hun harde werk. Daarom hebben we iets ontzettend gaafs bedacht: Cendris Coins! Met dit klinkende spaarsysteem verzamelen medewerkers Coins die ze kunnen gebruiken voor inspirerende extra’s in de Coins shop. Een bijzondere incentive die voor onze collega's iets unieks toevoegt aan de Cendris-beleving. Hebben we je een beetje nieuwsgierig gemaakt? Laat ons je vertellen over Coins!

  • Heading

  • Heading

  • Heading

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

  • Heading

  • Heading

  • Heading

Uitdaging

We zijn continu bezig het werken bij Cendris nog leuker te maken en de binding met onze medewerkers te vergroten. Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerder, komen met plezier naar het werk en zullen beter presteren en dus langer bij ons bedrijf blijven. In de grillige wereld van de callcenterbranche wilden we ons onderscheiden met een extra positieve prikkel in de vorm van een incentiveprogramma. We zochten specifiek naar een vorm van beloning die nauw samenhangt met onze kernwaarden en waar onze mensen blij van worden. Het is vooral belangrijk dat onze medewerkers vrolijk worden als ze een incentive ontvangen en dat de extraatjes een bijzondere boost geven aan het dagelijkse werk. Dat betekent ook dat we goed moesten kijken naar de manier waarop collega’s aan de spaarpunten kunnen komen. Iedereen moet met enige regelmaat iets aan zijn spaarpot kunnen toevoegen om echt enthousiast te blijven over het programma. Daarbij wilden we wel het gevoel behouden dat het om iets bijzonders gaat zodat collega’s echt even een blij momentje hebben.

aanpak

Vanuit de afdeling Strategie & Innovatie is eerst onderzoek gedaan naar mogelijke incentiveprogramma’s en de voors en tegens ervan. We kwamen in deze zoektocht bij een organisatie die voor meer bedrijven loyaliteitsprogramma’s maakt en daarbij aansluit op de doelgroep waarvoor het loyaliteitsprogramma bedoeld is. De verwachting was dat het loyaliteitsprogramma een succesvolle bijdrage zou leveren aan interne HR-doelstellingen zoals medewerkertevredenheid en verloop. Ook commerciële doelstellingen voor onze opdrachtgevers zouden een boost moeten krijgen. Het team is daarom, samen met de externe partner op zoek gegaan naar de perfecte manier om medewerkers te stimuleren. We hebben in een aantal spelregels beschreven wanneer medewerkers recht hebben op Coins. Wat moeten ze precies doen om een bepaalde hoeveelheid Coins binnen te slepen. Denk daarbij aan “weer een maand in dienst”, een jubileum of je verjaardag. Daarnaast vonden we het belangrijk ook beloningen uit te delen waar mensen zelf meer invloed op hebben. Een kwartaal volledig inzetbaar zijn bijvoorbeeld of het behalen van mijlpalen in de persoonlijke ontwikkeling. We mikken echt op onderwerpen die ontwikkeling & groei raken en een bijdrage kunnen leveren aan de HR-doelstellingen van Cendris. Het oppakken van extra taken via een klus op Talentlab kan ook een mooie manier zijn om extra Coins te scoren. Een medewerker kan met de Coins sparen voor een leuk cadeau uit de Coins Webshop! Hier staan een hoop hoogwaardige en vooral superleuke producten in. De prijs in Coins varieert natuurlijk per artikel, maar voor iedereen is er wel iets moois te vinden. De mensen die moeite hebben met kiezen kunnen via de shop ook een tegoedbon aanschaffen voor bijvoorbeeld een webshop.

Resultaat

Na lancering van Cendris Coins ging het vanzelf leven. Iedereen die bij ons werkt is ermee bekend en op steeds meer projecten worden nu ook Coins ingezet om het behalen van KPI’s te stimuleren. Medewerkers kunnen in de Coins-tool een wish list maken van de producten waarvoor ze willen sparen. Met zo’n concreet spaardoel is het natuurlijk ontzettend leuk om aan je spaarpot te blijven werken. De shop updaten we ook met regelmaat om het aanbod vers te houden en steeds nieuwe prikkels te geven om extra Coins te verdienen. Wat we vooral merken is dat collega’s elkaar aansteken met hun enthousiasme. Op het moment dat iemand net iets gaafs heeft gekocht met Coins, geeft dat ook weer een impuls aan directe collega’s. Medewerkers zijn dus erg positief over Coins. Wij hopen hiermee het werkgeluk en dus de medewerkertevredenheid naar een hoger niveau te tillen. Dat zou weer een positief effect moeten hebben op de verloopcijfers. Op projecten waar Coins extra worden ingezet om het behalen van KPI’s te promoten, zien we verder ook duidelijk een stijgende lijn.

Meer

Werkgeluk

ENPS

Verhoogd

Wie?!

Yvette

Senior HR-adviseur

Lotte

Manager strategie & innovatie