TalentLab

Laat je talent stralen

1/11/2018

Mens

Iedereen heeft verborgen talenten. Dat ene ding waar hij of zij meer in uitblinkt dan een ander. Een talent dat positieve energie geeft maar dat een collega misschien niet altijd kwijt kan in het dagelijkse werk. Cendris wil medewerkers ook de kans geven dat unieke talent te laten stralen! Die positieve boost biedt de medewerker én Cendris namelijk verschillende voordelen die wij belangrijk vinden: vergroten van het werkgeluk, verhogen van de betrokkenheid en de persoonlijke ontwikkeling en groei van onze medewerkers. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een manier om talent in te zetten op een manier die voor iedereen iets toevoegt.

  • Heading

  • Heading

  • Heading

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

  • Heading

  • Heading

  • Heading

Uitdaging

Betrokken en gelukkige medewerkers, daar worden wij blij van! Het vergroten van betrokkenheid en werkgeluk is natuurlijk een grote uitdaging voor ieder bedrijf en wij nemen dit dan ook erg serieus. Bij Cendris weten wij dat het belangrijk is om onze medewerkers aan ons te binden. Maar hoe doe je dat precies en hoe zorg je dat dit ook op lange termijn relevant blijft? Dat zit in veel verschillende aspecten: sfeer, aandacht, feedback, waardering, maar zeker ook de ruimte om te kunnen ontwikkelen en groeien is hiervoor volgens ons belangrijk. En werkt het niet zo dat je veel positieve energie krijgt van de dingen die je leuk vindt om te doen en nog goed kan ook? Je talent inzetten geeft je dus een boost. Cendris biedt veel ruimte aan medewerkers, maar voor het gros van de contactspecialisten kan dat maar deels in hun functie. En wat doen we dan met die verborgen talenten? Die talenten die in hun functie minder tot hun recht komen en waar ze tijdens het werk geen tijd en ruimte voor hebben? Onze uitdaging is om deze grote groep mensen de ruimte te bieden om hun unieke talent in te zetten en daarmee veelal ook Cendris van een andere kant leren kennen.

aanpak

Vanuit verschillende afdelingen in de organisatie bestond de behoefte om talent te benutten op een laagdrempelige en leuke manier. Dat maakte dat een aantal mensen met elkaar in gesprek kwam en aan het brainstormen geslagen zijn. Uiteraard gevoed met informatie vanuit de organisatie, door in gesprek te zijn met de medewerkers en te luisteren naar leidinggevenden. Wat bijdraagt is het idee dat in het verleden medewerkers klussen opgepakt hebben, waardoor ze nu in een functie zitten waarin ze die talenten kunnen zetten. Deze brainstorm ging uit van de gedachte dat er meer talent in de organisatie zit dan we benutten in het dagelijks werk. Ook hadden we het idee dat mensen positiever in hun werk zouden staan als ze deze talenten in kunnen zetten. Met dat idee als basis is het proces uitgewerkt en zijn de mock-ups voor de tool bedacht. Natuurlijk is de afdeling ICT in dit soort cruciaal en gelukkig hebben we binnen Cendris een ICT afdeling die de creativiteit en kennis in huis heeft om dit soort tools zelf te kunnen bouwen. In een aantal creatieve sessies werden de ideeën en mock-ups besproken waarbij we elkaar scherp hielden, de tool doorliepen en kritisch probeerden te kijken naar wat de gebruiker echt nodig had. We volgden echt stap voor stap de journey die onze medewerkers zouden maken. Het resultaat: ons TalentLab, de plek waar verborgen talent kan stralen!

Resultaat

TalentLab is het klusplatform van Cendris. Hier kunnen collega’s bijzondere taken plaatsen of zich juist opgeven om deze uit te voeren. Uitdagingen die ze in hun eigen werk niet tegenkomen bijvoorbeeld. Iedere collega kan reageren op een klus in de hoop deze te mogen uitvoeren. Uit de reacties selecteert de plaatser van de klus de meest geschikte collega’s om de taak uit voeren. Wat zijn dat voor klussen dan? Nou dat kan van alles zijn. We hebben bijvoorbeeld een eventmanager gezocht om in een drukke periode leuke en attente activiteiten en traktaties te regelen voor onze collega’s. Of een coördinator om loopbaanbegeleiding te regelen, een vertaalwonder, fotograaf voor een fotoshoot, testers voor onze ICT innovaties, collega’s die ons nieuwe complimentenkaartje wilden promoten of medewerkers die mee wilden denken over verbeterplannen voor de afdeling WFM. Heel veel verschillende klussen en talenten door verschillende medewerkers met veel plezier opgepakt. De medewerkers doen dat in werktijd en krijgen daarvoor hun uurloon betaald. Daarnaast ontvangen ze Cendris Coins voor ons spaarprogramma.

50+

Klussen

Meer

Beleving

Wie?!

Daniel

Developer Blended Learning

Nick

Communicatie specialist

Yvette

Senior HR-adviseur