Cendris overgenomen door Yource

Vincent Stringer

23/2/21

Algemeen

Op 23 februari is de voorgenomen overname van Cendris door Yource formeel afgerond. Door de overname ontstaat een nieuwe leidende marktcombinatie in klantcontact binnen de Benelux.

Yource voegt door de aankoop van Cendris waardevolle kennis toe op het gebied van customer experience en technologische ontwikkelingen en heeft daarmee alle ingrediënten in huis om verder te groeien. Daarbij biedt het met de toevoeging van locaties in Spanje en Suriname meer internationale mogelijkheden qua near- en offshore locaties voor de partners van Yource.

Eén bedrijf, één uitstraling

Het jaar 2021 wordt gebruikt om de twee bedrijven samen te smelten, waarbij de naam Cendris in de loop van dit jaar zal verdwijnen. Bij de integratie worden de expertisegebieden van beide organisaties gebundeld. In combinatie met de unieke Yource way of working zorgt dit voor een uniforme en ondernemende werkwijze. Het toevoegen van waarde aan klantcontact staat daarbij centraal.

Klantwaarde vergroten

De Yource members (medewerkers) spelen een cruciale rol in het vergroten van de klantwaarde; zij maken immers hét verschil in de klantbeleving en zorgen voor toegevoegde waarde in de contacten die ze afhandelen. Ook kunnen ze als geen ander aangeven waar verbeterpotentieel zit om de customer experience verder te optimaliseren.

Technologische ontwikkeling

Ook richt Yource zich op de verdere ontwikkeling en inzet van technologie. Er wordt al gebruik gemaakt van innovatieve toepassingen zoals speech analytics, robotisering en data science. De verwachting is dat dit in de komende jaren nog veel breder ingezet gaat worden binnen klantcontact, ook om de medewerker te ondersteunen bij het zorgen voor een nóg betere klantbeleving. Intuïtieve technieken, seamless overgang naar een echte medewerker en het creëren van een 360 graden klantbeeld met kanaal overstijgende inzichten, zijn belangrijke speerpunten.

Robin Jansen, CEO Yource: “Nu de overname rond is kunnen we samen verder bouwen aan dé Sourcing Tech Company van de toekomst. We hebben een sterke voedingsbodem voor verdere groei en technologische ontwikkeling. The Future is Yource.”

Over Yource

Yource is marktleider in klantcontact binnen de Benelux. Door haar unieke combinatie van diensten waaronder recruitment, insourcing, outsourcing, nearshoring en offshoring, kan Yource maatwerk klantcontactoplossingen bieden aan haar partners. Dit doet Yource in 7 landen met meer dan 12.000 medewerkers en een verwachtte omzet van 275 miljoen euro in 2021.

Ga voor meer informatie over Yource naar www.yource-group.com.